söndag 14 juni 2009

Veckans matsedel

Söndag kväll: Allra godaste gubbröran

Måndag: Keso/skinka/avocado/gräslöksröra (picknick med barnens förskola)

Tisdag: Baconlindad fläskfilé med kryddsmör
En fläskfilé à ca 600 g
1½ psk bacon
smör
örter efter tycke och smak

Skär en skåra i fläskfilén, fyll den med smör/örtblandning. Lägg ut bacon på en skärbräda i samma storlek som fläskfilén. Lägg på filén och rulla in den i bacon. LÄgg i ugnsfast form med skarven neråt, kör i ca 175 grader i 30-40 min, man får prova sig fram lite hur lång tid som behövs.

Onsdag: Köttfärsbiffar

Torsdag: Grillad kycklingfilé med gräddig vitlökssäs
600 g kycklingfilé
klyftor från 1 vitlök
citronsaft
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2-3 msk philadelphiaost
smör
salt, peppar, rosmarin

Stek filéerna och vitlöken i rikligt med smör. Salta och peppra. Efterstek i ugnen en kort stund. Vuspa ur pannan med grädde och creme fraiche och låt puttra tillsammans med hälften av vitlöksklyftorna och rosmarin. Mixa såsen, sila och häll tillbaka i grytan. Koka upp och red med philadelphiaost. Severa med resten av vitlöken och kokt broccoli eller blomkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för titten:)