söndag 1 februari 2009

Söndagsmiddag

Nu är helgen tydligen redan slut...

Middagen ikväll bestod av kyckling. Gjorde en marinad av kokosmjölk, jordnötssmör och chilipasta. Marinerade kycklingstrimlor en timma och trädde på grillspett. La över en ugnsform och körde i ca 25 minuter på 225 grader. Marinaden kokades upp och späddes med grädde till en riktigt god sås! Serverade med sallad och solrosfrön, ruskigt gott!! Nästa gång ska vi nog dock mala jordnötterna själva för att slippa ifrån det lilla sockret som finns i färdigt jordnötssmör.

Ikväll har vi ätit lite ostkaka till mys med en kopp te. Den var godare idag än igår, tror att den stått till sig lite-)

Här är receptet på kycklingen:-)
Grillspett marinerade i jordnötssås
Träspett
4 msk jordnötssmör
2 dl kokosmjölk
1 tsk sambal oelek eller annan chili på burk
4 kycklingbröst eller annat kött utan ben
(grädde)
Koka upp jordnötssmör, kokosmjölk och chili. Låt svalna. Skär köttet i cirka 4 centimeter långa strimlor. Lägg ner i jordnötssåsen och arbeta in smaken.
Låt gärna stå och marinera några timmar.

Trä bitarna på spett. Klart att grilla runt om i cirka 5 minuter. Eller en halvtimme i ugn 225-250 grader, liggandes tvärs över en ugnsform.

Marinaden sparas och efter ett uppkok och utspädd med grädde till lagom tjocklek serveras till som sås.

3 kommentarer:

  1. Åh de där låter juh super gott. Har du något exakt recept på de där el är de något du kommit på själv?

    SvaraRadera
  2. Men så gott det ser ut att läsa bara..! Det där ska jag prova !
    Tack för tipset
    Bittab

    SvaraRadera
  3. låter fantastiskt gott! måste prova det i veckan! :)

    SvaraRadera

Tack för titten:)